Cheek

Viimeistään Vain Elämää -sarjan ensimmäinen tuotantokausi nosti Cheekin koko kansan tietoisuuteen ja teki hänestä yhden Suomen rap-kuninkaallisista. Artistin viimeiset vuodet ovatkin kuluneet niin stadionkeikoilla kuin muutenkin julkisuuden valokeilassa paistatellessa. Viimekuukaudet artisti on tosin viettänyt hiljaiseloa ja palaakin keikkalavoille elokuussa Tampereen Blockfestissä. Samaan aikaan ajoittuu myös uuden singlen julkaisu, joten todellisesta show-miehestä on kyse.

Cheek, eli Jare Henrik Tiihonen, on syntynyt Vantaalla, mutta kasvanut Lahdessa. Erityisesti hänen alkuaikojen musiikkinsa ottaakin vaikutteita juuri tuosta kaupungista. Vaikka supersuosio antoi odottaa itseään aina viimevuosiin asti, on Cheek tehnyt musiikkia jo 2000-luvun alusta lähtien. Ensimmäisen levytyssopimuksensa hän allekirjoitti vuonna 2003 julkaistuaan aiemmin englanninkieliset albumit Human & Beast ja 50/50.

Alku

Uran alkuajoista kieli on sanoituksissa vaihtunut Suomeen. Cheekin ensimmäinen suomenkielinen albumi oli nimeltään Avaimet mun kulmille, jolta löytyi muun muassa sinkku Avaimet mun kiesiin. Tämä kappale sai jo jonkin verran suosiota ja levykin on sittemmin myynyt kultaa. Cheekin seuraava albumi oli vuonna 2005 julkaistu Käännän sivuu, jolta löytyi suureen suosioon noussut kappale Liiku. Tämäkin albumi on sittemmin saavuttanut kultalevyn rajan.

Suosion kasvu

2007 Cheek siirtyi Sonylta Rähinä Recordsin talliin ja artistin menestys sai uutta tulta aleen. Rähinä Recordsin Alarm Entertainment –levymerkin alla Cheek viihtyi kolmen albumin verran, joilta parhaiten muistetaan varmasti kappaleet Jos mä oisin sä ja Liekeissä. Vuonna 2011 artisti perusti oman levymerkin, jonka alla julkaisi ensimmäisenä Sokka irti -hitin. Tämän jälkeenkin suosio on vain kasvanut, eikä sen hiipumisele näy merkkejä.