Elokuu

Elokuu on vuonna 2011 perustettu poppia, iskelmää ja hip-hoppia musiikissaan yhdistelevä yhtye, jonka perustajakolmikko taitaa monipuolisesti eri genrejä, onhan mukana räppäri Jon ”Juno” Korhonen, reggaemuusikko Antti ”Nopsajalka” Hakala sekä tuottaja Jonas W. Karlsson. Itse yhtye sanoo soittavansa cityhumppaa ja nimitys sopiikin hyvin Elokuun letkeälle ja hyväntuuliselle musiikille.

Jo ennen Elokuun perustamista olivat Nopsajalka ja Jonas W. Karlsson tehneet mielenkiintoista yhteistyötä yhdistämällä Suomi-räppiin swingiä ja jatsia. Tämän yhteistyön pohjalta Karlson kuuntelutti Nopsajalalla joitakin nauhoitteitaan, jotka Nopsajalka sitten kuuntelutti edelleen Junolla. Yhdessä he innostuivat ideasta ja Elokuu sai alkunsa.

Elokuun ensimmäinen single, Soutaa Huopaa tammikuulta 2012 oli heti jymymenestys. Se nousi Suomen kuunnelluimmaksi radiobiisiksi oltuaan sitä ennen jopa kolme viikkoa Spotifyn kuunnelluin kappale. Myös kappaleesta tehty video nousi Suomen tv:n katsotuimmaksi.

Elokuulta on tähän mennessä ilmestynyt kaksi albumia, Hääväki saapuu vuonna 2012 ja Pöytä on katettu heti seuraavana vuonna. Molemmat albumit menestyivät varsin hyvin, sillä ensimmäinen albumi nousi heti avausviikollaan virallisella listalla toiseksi ja myi kultalevyn verran. Toinenkin albumi, Pöytä on katettu, ylsi listalla sijalle kahdeksan. Toiselta albumilta irrotetuista singleistä ensimmäinen, Tänään lähtee, julkaistiin jo helmikuussa ennen albumin ilmestymistä, ja se nousi soittolistan ykköseksi. Toinen single, Valvoo julkaistiin kesällä 2013 eikä saavuttanut yhtä suurta suosiota. Sen listasijoitukseksi jäi viidestoista.