Karri Koira

Helsinkiläinen Karri Siren, taiteilijanimeltään Karri Koira, on tehnyt hiphop- ja R’n’B-musiikkia jo parinkymmenen vuoden ajan. Suuren yleisön suosioon Karri Koira nousi kuitenkin vasta vuonna 2011, jolloin hän julkaisi yhdessä räppäri Ruudolfin kanssa Youtube-hitin Mammat riivaa. Karri Koiran pehmeä ja sielukas R’n’B sykki suoraan suomalaisyleisön sydämiin, ja pian radiossa soivat jo korvamatoina sinkut Amerikankotka liitää sekä Kaikki tai ei mitään. Miehen ensimmäinen sooloalbumi, Ruudolfin tuottama K.O.I.R.A julkaistiin syksyllä 2012. Levy nousi nopeasti Suomen virallisen albumilistan sijalle 6. ja myi kultaa lopulta keväällä 2015.

Karri Koiran musiikkia voi luonnehtia positiiviseksi ja hyväntuuliseksi, jossain määrin jopa siirappiseksi. Sitä on helppo kuunnella, ja tarttuvat kertosäkeet tatuoituvat mielensyövereihin pitkäksi aikaa. Seuraavana päivänä huomaa jo lallattelevansa letkeiden rytmien mukana ja tanssijalkaa alkaa vipattaa, kun tutun kappaleen kuulee yökerhossa. Vastaavan tyylistä suomalaista artistia ei tule ihan heti mieleen; lähinnä Karri Koiran musiikki muistuttaa amerikkalaista R. Kellya.

Karri Koiraa on kutsuttu Suomen R’n’B-kentän lipunkantajaksi. Hän on tuotannollaan tehnyt pioneerintyötä tähän asti tuntemattomalla suomenkielisen musiikin alueella. Aikaisemmin Karri Koira riimitteli räpartistina, mutta siirtyi oman kertomansa mukaan laulamaan R’n’B-kappaleita luontevasti, koska kyseinen tyyli valitsi hänet ja mies uskoi laulajankykyihinsä. Läpimurtonsa ansiosta Karri Koira myös vihdoin tietää voivansa elättää itsensä musiikin tekemisellä – asia, joka ei ole Suomen maassa itsestään selvää.