Nick Javas – Destination Unkown

Nick Javas on New Jerseystä lähtöisin oleva rap-artisti. Javas ei kenties ole noussut vielä maailmanmaineeseen, mutta hän on ehtinyt jo urallaan moneen ja hänen lahjojaan on ylistetty laajalti.

Unionin kaupungista kotoisin oleva Nick Javas oli ensin kohtalaisen hyvin menestyvä jalka- ja pesäpalloilija, mutta polvivamman vuoksi hänen suunnitelmansa urheilu-uran jatkamisesta päättyivät. Javas ei kuitenkaan jäänyt kotiin suremaan, vaan löysi hip hop -musiikista lohdutuksen ja uuden elinkeinonsa. Javasin musiikkiura lähti käyntiin nopealla aikataululla, sillä rappari piti ensimmäisen julkisen esiintymisensä vain yhden studiosession jälkeen New Yorkin musiikkifestivaaleilla, jossa hän peittosi 50 muuta rap-kategoriassa kilpaillutta artistia.

Yhteistyö DJ Premierin kanssa

Juuri New Yorkin musiikkifestivaaleilla Nick Javas tutustui legendaariseen tuottajaan DJ Premieriin, joka myöhemmin kiinnitti hänet levy-yhtiöönsä Year Round Recordsiin. DJ Premierin on sanottu kiinnostuneen Javasin kiinnittämisestä hänen erinomaisen ja luovan riimittelynsä, itsevarmuutensa ja asenteensa ansiosta.

DJ Premier itse muistetaan erityisesti hip hop -duo Gang Starrin toisena jäsenenä. Suurimman maineensa DJ Premier eli oikealta nimeltään Christopher Martin on kuitenkin saanut tuottajana ja hänet on listattu esimerkiksi Vibe- ja The Source -lehtien rankingeissa erääksi kaikkien aikojen parhaista hip hop -tuottajista. DJ Premierin kanssa yhteistyötä tehneiden artistien lista onkin vakuuttava: siltä löytyvät muun muassa Limp Bizkit, Ludacris, Busta Rhymes, Snoop Dogg, Kanye West, The Notorious B.I.G., Jay-Z ja Christina Aguilera.

Javas julkaisi debyyttialbuminsa nimeltä Destination Unknown nimenomaan DJ Premierin levy-yhtiön kautta julkaistuaan albumia ennen esimakuna kappaleen De-Tour. Joidenkin sisäpiirilähteiden mukaan Javas halusi kuitenkin keskittyä luomaan suurta yleisöä kosiskelevaa musiikkia, minkä vuoksi kaksikon yhteistyö päättyi melko lyhyeen.

Yhtä kaikki, Destination Unknown sai erittäin hyvää palautetta ja Javasta pidettiin jopa uutena hip hop -lupauksena. Tähän syyttömiä tuskin ovat DJ Premier, Pete Rock, Marco Polo, Statik Selektah sekä muut tuottajat jotka olivat mukana albumin levyttämisprosessissa. Destination Unknown -albumin tunnetuimmiksi kappaleiksi nousivat Opportunity Knocks, Not a Game sekä Warning Call. Vaikka yhteistyö DJ Premierin kanssa jäi melko lyhyeksi, ehti kaksikko toisen DJ Premierin levy-yhtiöönsä kiinnittämän rap-artistin Khaleelin kanssa tekemään muun muassa lyhyen kiertueen Euroopassa. Kiertueeseen kuuluivat konsertit muun muassa Pariisissa ja Pristinassa sekä Skopjessa.

Viime vuosina Nick Javas on viettänyt hitaampaa elämää tultuaan isäksi.

Yhteistyö PokerStarsin kanssa

Javas muistetaan myös PokerStarsille riimitellystä Ride on the River -kappaleesta, jolla juhlistettiin PokerStars European Poker Tourin kymmenvuotista taivalta vuonna 2013. Kappale herätti runsaasti kiinnostusta pokeripiireissä ja erityisesti tätä PokerStarsin suosittua turnaussarjaa seuranneissa, sillä kappaleen sanat käsittelevät eri turnauksia seuraavasti:

  • Ensimmäinen säkeistö – Barcelonan turnaus. Mainitut pelaajat Luca Pagano ja Alexander Stevic.
  • Toinen säkeistö – Badenin turnaus. Mainitut pelaajat Patrik Antonius ja Johnny Lodden.
  • Kolmas säkeistö – Lontoon turnaus. Mainitut pelaajat Phil Ivey ja Vic Coren.
  • Neljäs säkeistö – San Remon turnaus. Mainitut pelaajat Bertrand “Elky” Grospellier ja Jay Mercy.
  • Viides säkeistö – Dortmundin turnaus. Mainitut pelaajat Sandra “Black Mamba” Naujoks.
  • Kuudes säkeistö – San Remon toinen turnaus. Mainitut pelaajat Liv Boeree ja Eugene Katchalov.
  • Seitsemäs säkeistö – Monte Carlon finaali. Mainitut pelaajat Johnny Lodden, Daniel Negreanu, Jason Mercier, Jake Cody sekä Steve O’dwyer.

Ride on the River -kappaleen tarttuva kertosäe käsittelee river-pokeritermiä. Termillä river tarkoitetaan avopokerin ja hold’emin seitsemän kortin pakan viimeistä korttia, joka ratkaisee pelin. Kertosäe siis kertoo pokerin ja turnausten yllätyksellisyydestä ja Nick Javas leikkii kertosäkeessä myös sanonnalla “cry me a river”, jonka voi suomentaa tarkoittavan “itkeä vuolaasti”.

Kappaleen musiikkivideo, on kuvattu European Poker Tour –turnauksissa. Videolla näytetään kuvaa aina siitä turnauksesta, jota säkeistö käsittelee. Pokerimaailmaa ja erityisesti PokerStarsin turnauksia seuraaville useimpien naamat lienevät tuttuja. Lisäksi videolla näytetään eri turnauspaikkojen kuvia ja hip hop -musiikille tyypillisesti myös artistia itseään.