Paperi-T

Alkujaan Porvoosta lähtöisin oleva, hieman alle kolmikymppinen Henri Pulkkinen on tullut suurelle yleisölle tutuksi räppäri Paperi-T:nä. Hän on sittemmin muuttanut Helsinkiin ja tekee keikkoja niin DJ:nä kuin rap-artistinakin. Räppärinä hänet tunnetaan syvällisistä ja tummanpuhuvistakin sanoituksista, joista voi löytää myös viittauksia populaarikulttuuriin. Hänen soolouransa on kuitenkin alkanut vasta vuonna 2015, joten kovin pitkään hänen soolotuotannostaan ei ole saatu nauttia.

Musiikilliset projektit

Paperi T kuuluu Ruger Hauer nimiseen rap-yhtyeeseen, joka julkaisi ensimmäisen albuminsa ”Se syvenee syksyllä” vuonna 2010. Sen jälkeen yhtye on julkaissut kaksi pitkäsoittoa, joista viimeisimmän vuonna 2013. Viimeisin albumi Ukraina nousi Suomen virallisella listalla sijalle 15., joten aivan tuntemattomasta rap-yhtyeestä ei ole kyse. Paperi T:n lisäksi yhtyeeseen kuuluvat Pyhimys ja Tommishock.

Ensimmäinen ja tällä hetkellä ainoa Paperi T:n sooloalbumi kantaa nimeä Malarian pelko. Siltä julkaistiin ensimmäinen single ”Sä jätät jäljen” edellisenä vuonna ennen levyn julkaisua ja single keräsikin suosiota. Tämän jälkeen ei ollutkaan ihme, että Malarian pelko nousi Suomen virallisen albumilistan kärkeen heti julkaisuviikollaan. Myös levyltä lohkaistut seuraavat singlet “Resnais, Beefheart & Aalto” sekä ”Elokuva” saivat paljon suosiota.

Musiikin ulkopuolelta

Paperi T on oman soolouransa sekä Ruger Hauer yhtyeen lisäksi ollut useiden muidenkin rap-artistien tapaan monien kollegoidensa kappaleilla. Erityisesti Paperi T on vieraillut kotikaupungistaan Porvoosta tulevien räppäreiden kappaleilla. Musiikkiuransa lisäksi Paperi T juontaa Radio Helsingillä ja on hankkinut medianomin koulutuksen.