Timi Lexikon

Savossa, Muuruvedellä, 1985 syntynyt Timo Leskinen aloitti musiikkiuransa 2000-luvun alussa bändissä nimeltä Wrongones. Tuolloin hän käytti taiteilijanimeä Toma, jonka hän nyttemmin on vaihtanut Timi Lexikoniksi, jolla hänet musiikinystävien keskuudessa tunnetaan laajemmin. Hänen musiikkinsa on pääasiassa hyväntuulista ja kepeähköä räppiä, mutta hänellä on myös sivuprojekti Postikortteja Helvetissä -yhtyeessä, jonka tyylilaji on witch housea. Tuossa yhtyeessä hänen kanssaan vaikuttaa Timo Varjamo.

Musiikki

Vuonna 2006 Timi Lexikonin julkaisi ensimmäisen kerran omaa musiikkiaan omakustanteena. Hän julkaisi mixtapen, joka kantoi nimeä Kuka on Timi Lexikon? Ensimmäinen varsinainen albumi julkaistiin vuonna 2010. Levy-yhtiönä toimi Karma Music ja albumi kantoi nimeä Vähät Valitan. Seuraava askel Timi Lexikonin uralla oli 2012 julkaistu musiikkivideo kappaleesta Moon Kuu. Myöhemmin musiikkivideon kera julkaistiin myös kappale Tää kesä. Näiden kappaleiden jälkeen julkaistu kappale Perhosefekti oli viimeistään osoitus Timi Lexikonin musiikillisista kyvyist myös suuren yleisön suuntaan. Kappale nousi radioiden soittolistoille ja sitä soitettiinkin kiitettävät määrät.

Kun muutamia uusia kappaleita oli musiikkivideoineen julkaistu, saatiin toukokuussa 2013 ulos Timi Lexikonin toinen studioalbumi Sinä & Minä & Musa. Se nousi suomen viralliselle albumilistalle ja oli parhaimmillaan sijalla 26. Timi Lexikon, kuten useat muutkin rap-artistit, on vieraillut monien kollegoidensa kappaleilla. Artisti on kuitenkin henkeen ja vereen live-esiintyjä, joten hän toivoo mahdollisimman monien musiikistaan kiinnostuneiden käyvän juuri keikoillaan.