Tippa-T

Tippa-T on ponnistanut suosioon YouTuben kautta, jonne hän latasi musiikkivideoita vuosina 2013 ja 2014. Kuten monet muutkin nykyajan artistit, pääsi Tippa-T esittelemään tämän sosiaalisen median kanavan kautta taitojaan, jonka seurauksena hän allekirjoitti levytyssopimuksen. Levytyssopimus tehtiin PME recordsin kanssa. Aika pian sen jälkeen, syksyllä 2014, Tippa-T sai julkaistua ensimmäisen EP:nsä, joka kantoi nimeä Nuari Kukko.

Musiikki

Tippa-T:n takana on vuonna 1992 syntynyt Topi Huovinen, joka on kotoisin Turusta. Kotipaikkansa murteesta artisti onkin varmasti ottanut vaikutteita ensimmäisen EP:nsä nimeen. Nuari Kukko EP pärjäsi kohtuullisesti Suomen virallisella listalla. Se nousi sijalle 16. Vaikuttamassa on varmasti ollut jo valmiiksi YouTuben kautta hankittu fanipohja, jonka perusteella myös levy-yhtiön oli varmasti helpompi tehdä ratkaisu Tippa-T:n levytyssopimuksesta.

Kesäkuussa 2015 bileräppäriksikin tituleerattu Tippa-T sai julkaistua ensimmäisen pitkäsoittonsa nimeltä White. Levyllä on rap-musiikille ominaisesti useitakin vierailijoita, kuten Eevil Stöö, VilleGalle ja Kube. Yksi artistin varmasti tunnetuimmista kappaleista on Mehu, jota kuultiin radiotaajuuksillakin melko tiuhaan sen ilmestymisen aikoihin.

Tyyli

Suomalaisessa räpissä Tippa-T edustaa kevyempää suuntausta, mutta on itsekin sanonut, etteivät hänen kappaleensa ole silti pelkkää huumoria. Kappaleiden sanotukset saattavat olla raflaaviakin, mutta artisti haluaa pitää kiinni jo YouTube-aikana lanseeraamastaan tyylistä. Siksi hän tulee varmasti jatkossakin esiintymään lippis ja suuret aurinkolasit päässä, letit hatun alta liehuen.